Är du redo för en chihuahua?

innan du på allvar börjar fundera på att köpa hund ,bore du ta en ordentlig titt på hur hundvänligt liv du har. När du väl håller chihuahuan i din famn, ska du inte behöva oroa dig för praktiska problem. Fundera därför först på dessa frågor..
1.Tål du hundar?
Det finns inget mer hjärtskärande än att tvingas ge bort en hun man lärt sig älska som en familjemedlem.Om du har någon form av allergi t.e.x pollen eller kattallergi, bör du testa dig för hundallergi.
Allergiker är överkänsliga för ämnen som retar immunsystemet och kan utveckla nya allergier,men det kan dröja innan syntomen visar sig.Det är inte ovanligt med annonser där 1-2 åriga hundar säljs p.g.a allergi.
2.Har du tid för en hund?
Hundar är sällskapsdjur.Chihuahuan vill vara nära dig.Den vill leka med dig när du är hemma,ligga bredvid dig när du vilar och följa med dig till vänner.Hur känns tanken att spendera den mesta av din lediga tid tillsammans med din hund i minst 15 år framöver?
3.Har du ordnat med hundpassning?
förhoppningsvis har du sett till att du är helt ledig de första veckorna med valpen.Vem tar hand om valpen när du måste återvända till arbetet eller studierna? Hunden mår inte bra av att vara ensam under långa perioder.Har du ett heltidsarbete bör du ordna med hundpassning,Att rusa hem på lunchrasten och snabbrasta hunden runtkvarteret för att sedan lämna den ensam igen i flera timmar gör bara hunden ledsen och ger dig dåligt samvete.En valp bör inte lämnas ensam överhuvudtaget.Dels för att valpen bör hållas under uppsikt ,rätt vad det är försöker den tugga i sig nått farligt dels känner sig valpen ensam och vilsen utan dig.En vuxen hund klarar att vara ensam hemma i 4-5 timmar men det tycker jag inte hundar ska behöva vara men i värstafall.Det finns hundar som blir rastlösa efter bara en kvart ensamna.
4.Vad gör du om något händer?
Vem tar hand om din hund om du råkar ut för något?Vad händer om du inte kan ta dig hem för att rasta hunden?
Se till att ha en person i din närhet som kan hjälpa dig. En granne med nyckel hem som kan hjälpa dig om det skulle börja brinna,bli översvämning ,ske ett inbrott.Byter du nycklar med en annanhundägare,kan ni turas om och ta hand om varandras hundar om något skulle hända.
5.Har du råd med en hund?
En hund kostar mer än inköpspriset,som för en chihuahauvalp ligger på 10000-20000 kronor.Förutom den viktiga hundförsäkringen ska hunden också vaccineras och förses med bra hundmat,halsband,koppel,sele,täcken och andra tillbehör.Med största sannolik kommer det också bli aktuellt med ett och annat oplanerat vetrinär besök,vilket en hundfrsäkring till trots kan kosta dig flera tusenkronor.
Blev svaret ja på alla fem frågorna? Grattis! Dit liv kommer inte bli sig likt efter den lilla varelsen erövrat ditt hjärta. Ingen kan som hunden förmedla kravlöskärlek och  och levnadsglädje.Varje gång du kliver in genom dörren är den lyckligaste stunden i din hunds liv, även om du så bara ha varit och handlat i kvartetsbutiken.
Hundensgåva till människan är större än så! De senaste årens foskning visar att hunden påverkar människans possetivt på en mängd olika sätt!

Kommentarer
Postat av: Clara<3

Hej:) jätte bra blogg!:) har precis skaffat en långhårig chihuahua :) <33

2011-08-13 @ 23:13:51
URL: http://misssee.blogg.se/
Postat av: Rebecca

Jättefin blogg har du :) :) Och tack för alla de fina tipsen om chihuahua :D Ha det bra,kram :)

2012-03-02 @ 01:46:26
URL: http://gullberg89.vitorm.se
Postat av: bloggare till blogglänken

Jättebra tips, lånade lite till min blogg!PS. Du är med i min blogg♥♥

2013-12-29 @ 15:23:20
URL: http://dogloverandmusiclover.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0