Är du redo för en chihuahua?

innan du på allvar börjar fundera på att köpa hund ,bore du ta en ordentlig titt på hur hundvänligt liv du har. När du väl håller chihuahuan i din famn, ska du inte behöva oroa dig för praktiska problem. Fundera därför först på dessa frågor..
1.Tål du hundar?
Det finns inget mer hjärtskärande än att tvingas ge bort en hun man lärt sig älska som en familjemedlem.Om du har någon form av allergi t.e.x pollen eller kattallergi, bör du testa dig för hundallergi.
Allergiker är överkänsliga för ämnen som retar immunsystemet och kan utveckla nya allergier,men det kan dröja innan syntomen visar sig.Det är inte ovanligt med annonser där 1-2 åriga hundar säljs p.g.a allergi.
2.Har du tid för en hund?
Hundar är sällskapsdjur.Chihuahuan vill vara nära dig.Den vill leka med dig när du är hemma,ligga bredvid dig när du vilar och följa med dig till vänner.Hur känns tanken att spendera den mesta av din lediga tid tillsammans med din hund i minst 15 år framöver?
3.Har du ordnat med hundpassning?
förhoppningsvis har du sett till att du är helt ledig de första veckorna med valpen.Vem tar hand om valpen när du måste återvända till arbetet eller studierna? Hunden mår inte bra av att vara ensam under långa perioder.Har du ett heltidsarbete bör du ordna med hundpassning,Att rusa hem på lunchrasten och snabbrasta hunden runtkvarteret för att sedan lämna den ensam igen i flera timmar gör bara hunden ledsen och ger dig dåligt samvete.En valp bör inte lämnas ensam överhuvudtaget.Dels för att valpen bör hållas under uppsikt ,rätt vad det är försöker den tugga i sig nått farligt dels känner sig valpen ensam och vilsen utan dig.En vuxen hund klarar att vara ensam hemma i 4-5 timmar men det tycker jag inte hundar ska behöva vara men i värstafall.Det finns hundar som blir rastlösa efter bara en kvart ensamna.
4.Vad gör du om något händer?
Vem tar hand om din hund om du råkar ut för något?Vad händer om du inte kan ta dig hem för att rasta hunden?
Se till att ha en person i din närhet som kan hjälpa dig. En granne med nyckel hem som kan hjälpa dig om det skulle börja brinna,bli översvämning ,ske ett inbrott.Byter du nycklar med en annanhundägare,kan ni turas om och ta hand om varandras hundar om något skulle hända.
5.Har du råd med en hund?
En hund kostar mer än inköpspriset,som för en chihuahauvalp ligger på 10000-20000 kronor.Förutom den viktiga hundförsäkringen ska hunden också vaccineras och förses med bra hundmat,halsband,koppel,sele,täcken och andra tillbehör.Med största sannolik kommer det också bli aktuellt med ett och annat oplanerat vetrinär besök,vilket en hundfrsäkring till trots kan kosta dig flera tusenkronor.
Blev svaret ja på alla fem frågorna? Grattis! Dit liv kommer inte bli sig likt efter den lilla varelsen erövrat ditt hjärta. Ingen kan som hunden förmedla kravlöskärlek och  och levnadsglädje.Varje gång du kliver in genom dörren är den lyckligaste stunden i din hunds liv, även om du så bara ha varit och handlat i kvartetsbutiken.
Hundensgåva till människan är större än så! De senaste årens foskning visar att hunden påverkar människans possetivt på en mängd olika sätt!

Lite fakta om chihuahuan!

Chihuahua är en av världens minsta hundraser. Rasen är uppkallad efter delstaten chihuahuai Mexico, varifrån de härstammar. Rasen blev accepterad i USA år 1900.

Det finns två olika varianter av chihuahuan; lång- och korthårig, de är annars helt lika men den långhåriga chihuahuan har lång silkig päls, med en framträdande "lejonman" samt behårad svans, medan den korthåriga chihuahuan har kortare päls och svansbehåringen är kortare. Chihuahuan finns i alla färger och färgkombinationer, men färgen merle är inte tillåten.

År 2008 registrerades 2200 chihuahuor i Svenska Kennelklubben, vilket gör den till en av landets populäraste hundraser. 1951 importerades de första två hundarna till Sverige men rasen fick sitt genombrott först 1958.

 


Jag


Filippa: Filippa heter jag då,det är jag som ska ta hand om valparna.Eftersom att jag nästa år blir 15 och vill ha moped då så var ju detta det perfekta sommarjobbet. Även om det är 8 veckor så kommer det bli kul.Jag har vart med om valpar förut men hade inte kvar dom länge av privatanledning. Men iallafall vi bor i hus så vi kommer ha tillgång att kunna släppa dom i en rasthage på gården och kunna ta turer och vänja dom vid bilar men också kunna gå i skogen. Man kan tycka att jag kanske är liten för att ta hand om valpar vad vet jag men såklart har jag ju mamma som får hjälpa mig i nöden ;)
Men det ska gå bra,när valparna är födda och så sen så kommer jag lägga ut dom på blocket och så.
Men mer kan jag inte säga nu , kika in om lite mindre än ett år ;)

Valpar

Valpar förväntas i början av sommaren 2011!

Billy Boy

Billy Boy;Billy boy är då alltså min hund , har haft han i två år. Han kommer dock inte bli pappan på valparna p.g.a. att han är kastrerad,han hade lite juckproblem...men iallafall han kommer säkert tycka om att ha fler hundar hemma. Han har vart med om valpar förut då min fostersyster köpt en hund som var gravid(en franskbulldog) . Men ja Billy Boy är världens gosigaste hund! Han är en utmärkt vakthund , shakira är också det! Tyvärr så är det nått med billy boy han vill inte leka med hundleksaker men han leker ibland med shakira då hon inte blir för jobbig och vill leka hela tiden!
Här kommer lite bilder på min sötnos!
Billy boy är en riktig livsnjutare!

Shakira

Shakira; Ja Shakira är helt enkelt en JÄTTErolig hund, allt med henne är så roligt hon ler nästan hela tiden. Hon är en lekfull hund men ändå världens kelgris! Slutar man klappa henne så tar hon tassen på handen och drar den till sig som om hon bara :klappa mig mer!
haha , så go. Vi köpte henne i october 2009.Hon har inte haft nån sjukdom så länge vi haft henne.
Det är alltså Shakira som ska få valpar sen nästa år. Jag tror det kommer bli många lekfulla småsötnosar!
Här kommer lite bilder på våran kelgris!

Shakira älskar att springa lös på stranden!
Men att bada var inte lika kul..
..då kan man alltid skaka av sig ;)
( bilder från varberg och julafton)

Min nya blogg!

Hej jag heter Filippa och är född 1996, efter att som nästa år kommer jag ha valpar på min mammas hund shakira! Det kommer bli som ett sommarjobb för mig , men det kommer också bli jättekul eftersom jag älskar hundar ( speciellt valpar shh)
Jag har god erfarenhet av chihuahuor eftersom jag har haft en egen i ca 2 års tid nu.
Denna blogg har jag så jag kan visa lite dom som är interiserade hur föreldrarna är ,lägga in kort och kanske videosar och fakta om dom. Alla andra som föder upp brukar ha hemsidor men jag har ingen aning hur man gör och jag har ju själv en blogg så varför inte ha allt detta på en blogg istället? Men iallafall jag har lite olika kategorier,  För att se t.e.x fakta och så om Billy boy och shakira så är det bara att trycka på deras namn i kategorierna, och sedan kommer jag på kategorien valpar lägga in bilder och så på dom när dom väl kommer!

RSS 2.0